Ga naar Content

Naar buiten in je voorjaarsvakantie? Maak dan haast

De voorjaarsvakantie is officieel begonnen. Van het weer moeten we het niet hebben: dat wordt wisselvallig met een temperatuur van rond de tien graden. Tot woensdag blijft het redelijk droog, maar daarna gaat het flink regenen. 

Foto: Foto: Sjef Kenniphaas

Een wandeling door het bos of op het strand kan het beste aan het begin van de week. Dan blijft het op veel plaatsen nog even droog, met hier en daar wat opklaringen.

Maandag gaat het aan het eind van de dag regenen, en is er een kleine kans op onweer. De temperatuur schommelt vandaag en morgen rond de tien graden. Morgen wordt het mooier weer, dan blijft het droog en gaat de zon schijnen. Aan het eind van de dag trekt het weer dicht, met 's avonds regen en een krachtige wind. 

IJslandse depressie

Vanaf woensdag zal de voorjaarsvakantie vooral binnen gevierd moeten worden. Tot en met zaterdag zorgt een IJslandse depressie voor veel regen en wind. De temperatuur schommelt tussen de acht en dertien graden. 

Vanaf zondag zou een nieuwe depressie voor nog meer regen kunnen zorgen, maar daar durft Jan Visser nog geen concrete uitspraken over te doen. "Het lijkt erop dat de depressie de afslag naar Frankrijk neemt. Dat zou betekenen dat wij hier kouder, maar ook droger weer krijgen."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.