Ga naar Content

'Postbezorgers' mishandelen man (82) tijdens woningoverval in Amstelveen

Een 82-jarige man is gisteravond bij een woningoverval aan de Luttickduin in Amstelveen door vier mannen mishandeld en bedreigd met vuurwapens. Een van hen deed zich voor als postbezorger om de woning binnen te komen, waarna de andere drie mannen met bivakmutsen de woning instormden.

Woningoverval in Amstelveen Luttickduin - Foto: Inter Visual Studio

Een jonge man belde om 21.10 uur aan bij de woning. Hij droeg een rood shirt van een postbezorgingsbedrijf en hield een pakketje vast, die hij wel even voor de man binnen zou zetten. Snel daarna stormden ook de drie andere verdachten het huis in. Ze waren volledig donker gekleed en droegen een bivakmuts.

Grof geweld

Eenmaal binnen gebruikten de vier mannen grof geweld. Ze gijzelden het slachtoffer en eisten onder dreiging van vuurwapens waardevolle spullen. Toen ze opeens de deurbel hoorden, besloten ze - samen met de verzamelde buit - op de vlucht te slaan. 

"De man slaapt niet meer goed"

Politiewoordvoerder

De 82-jarige man hoefde niet naar het ziekenhuis, maar heeft er wel mentale klachten aan over gehouden, vertelt de politiewoordvoerder aan NH. "De man slaapt niet meer goed. Zulke geestelijke gevolgen moeten we niet vergeten."

De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben of beeldmateriaal hebben, zodat de daders opgespoord en opgepakt kunnen worden,

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]