Ga naar Content

Skeelerende Hoofddorper redt ontsnapte papegaai: "Ik doe alles voor dat kreng"

Een skeelerende vrouw sjeesde vandaag door de regenachtige straten van Hoofddorp, op zoek naar haar ontsnapte papegaai. Het was zonder twijfel een sportieve en stressvolle dag voor de ongeruste eigenares, maar papegaai Happy is gelukkig weer veilig thuis.

Papegaai Happy - Foto: Dileila Theunisz

Dileila Theunisz wilde met haar hond naar buiten toen haar papegaai zijn kans rijk zag. De witkuifkaketoe spreidde zijn vleugels, brak zijn touwtje en vloog rond 10.30 uur het huis uit, zijn vrijheid tegemoet. "Heel gevaarlijk", vertelt Dileila. "In de winter is dat veel te koud."

Skeelers

Wetende dat ze haar kaketoe lopend niet kan bijbenen, trok ze zo snel mogelijk haar skeelers aan en racete ze door de straten van Hoofddorp. "Die mensen dachten ook: wat doet die gek in de regen?"

Tekst gaat verder onder het Instagram-bericht met een foto van hond Diva en papegaai Happy.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Dileila keek naar de andere vogels in de buurt om Happy te vinden. "De meeuwen waren nieuwsgierig en volgden hem. Ik ben heel Toolenburg rond geweest. In het park, bij het centrum."

Elke keer vloog Happy weg, totdat ze hem spotte aan de andere kant van de speeltuin voor haar huis. Ze probeerde hem te lokken door te fluiten en hem te verleiden met snoepjes en kaas: "Daar doet hij normaal gesproken een moord voor."

Fluiten

Happy leek niet onder de indruk van de lokpogingen, maar onopgemerkt gingen ze niet voorbij. "Wat zit je nou toch te fluiten?" vroeg de buurman. "Nou, niet naar jou", reageerde Dileila grappend.

Tekst gaat verder onder de foto van Dileila en Happy.

Dileila en kaketoe Happy - Foto: Dileila Theinisz

Voor Dileila het wist zat ze samen met de buren in de regen te roepen naar de vogel, maar Happy weigerde te komen. Haar man Bas kwam daarom zelfs uit zijn werk om te helpen.

Rond 13.00 uur stapte hij uit zijn auto en riep één keer. "Dat kreng kwam meteen op zijn hand zitten", vertelt Dileila. "Ik doe alles voor dat kreng, ik vertroetel hem, aai hem. Je weet maar weer waar je het voor doet."

Tekst gaat verder onder de Instagram-video waarop de familie met hun kaketoe skeelert.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Inmiddels is Happy weer thuis, al is dat nooit voor lang. Dileila neemt hem in een tuigje overal mee naartoe: naar het restaurant, naar de kinderdisco, mee skeeleren.

Dat laatste is helaas niet meer mogelijk, want de skeelers liggen inmiddels in de vuilnisbak omdat een van de gespjes op de schoenen tijdens de achtervolging doormidden brak. "Het ging er ook zo wild aan toe."

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]