Ga naar Content

Airbus A330 maakt noodlanding op Schiphol door technische problemen

Een vliegtuig van het type Airbus A330 van Sunclass Airlines, die onderweg was van Stockholm naar Gran Canaria, moest een noodlanding maken op Schiphol. Volgens de Veiligheidsregio Kennemerland zou het vliegtuig technische problemen hebben.

Het vliegtuig van Sunclass Airlines die onderweg was vanuit Stockholm naar Gran Canaria is inmiddels op Schiphol geland - Foto: VLN Nieuws

Piloten gaven de noodmelding 'mayday' en vroegen of ze snel mochten landen bij Schiphol Airport. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de technische problemen was.

Het toestel van de Deense chartermaatschappij is inmiddels veilig geland op de Zwanenburgbaan. Deze baan was op dat moment niet in gebruik, waardoor het toestel het andere vliegverkeer niet dwarszat. 

Rookontwikkeling

Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de Veiligheidsregio Kennemerland zou er sprake zijn van rookontwikkeling bij het toestel. De brandweer is ter plaatse en de situatie is momenteel onder controle. 

Noodlandingen komen niet vaak voor. Piloten geven alleen mayday noodmeldingen wanneer de situatie kritiek is. Toch gebeurde dit vorige week ook. Toen maakte een vrachtvliegtuig van One Air ook een landing op Schiphol vanwege probleem met elektrisch systeem. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.