Ga naar Content
Drie meisjes houden boeketten rozen vast voor een muur.
West-Friesland

Elke leerling een roos: school pakt met Valentijnsdag oude traditie op

14 februari 2024, 06.04 uur · Aangepast 14 februari 2024, 08.25 uur
Door: WEEFF Redactie · Foto: WEEFF

Het Martinuscollege in Grootebroek gaat na een aantal jaar weer van start met het uitdelen van rozen op Valentijnsdag. De leerlingenraad van de middelbare school deelt vandaag zo'n 200 rozen uit om de klassen met liefde te vullen.

Jarenlang was het voor leerlingen van het Martinuscollege mogelijk om elkaar op Valentijnsdag een roos te sturen. Anoniem, of met een persoonlijke boodschap. De meeste leerlingen doen dit anoniem, maar sommigen schrijven er wel een berichtje bij. Dit wordt vooral door vriendinnengroepen gedaan, zegt Elske de Weijer, woordvoerder van het Martinuscollege.

Door een aantal wisselingen in de leerlingenraad, corona en examens werden er een paar Valentijnsdagen geen rozen uitgedeeld. De Weijer vermoedt daarom dat vooral brugklasleerlingen niet van deze traditie afweten. Ze verwacht dan ook dat er volgend jaar nóg meer bloemen worden uitgedeeld onder de leerlingen.

School deelt 200 rozen uit

De huidige leerlingenraad heeft de traditie nieuw leven ingeblazen en bezorgt deze Valentijnsdag bijna 200 rozen. De rozen zijn ingekocht door de raad en worden verkocht voor één euro. De rest van het geld wordt vanuit de school betaald. Deze ochtend worden de bloemen in de klassen uitgedeeld.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]