Ga naar Content

Zin in de lente? Ga dan vanmiddag even naar buiten!

Het heeft flink geregend en dat zet ook vanmorgen nog door, maar vanmiddag wordt het volgens NH-weerman Jan Visser droger en zonnig, zelfs lenteachtig. Dat kan over het weekend dan weer niet gezegd worden. 

Foto: Foto: Sjef Kenniphaas

Het heeft hard geregend gisteren en vannacht en vanmorgen. "Er is heel veel gevallen, maar wel in lijn met de verwachting", zegt Visser. "Op veel plekken in de provincie viel een dikke 20 millimeter." Gistermiddag kwam er nog wat natte sneeuw uit de lucht, maar inmiddels is het alweer een stuk warmer, vanmorgen een graad of 10. 

Vanmiddag komt ook de zon af en toe tevoorschijn en wordt het zo'n 12 tot 13 graden. "Als de zon vanmiddag even doorbreekt, zou je kunnen zeggen dat het een beetje lenteachtig aandoet", zegt de weerman. 

Weekendweer 

Het weer van morgen is vergelijkbaar met dat van vandaag. 's Ochtends regent het, maar in de middag komt de zon door en is het droog met zo'n 12 tot 13 graden. Aan de kust kan het een paar graden kouder zijn.

"Het wisselvallige weer duurt voort", zegt Visser over zondag. Het wordt dan iets kouder met zo'n 10 graden. Maandag wordt het wisselvallig met 7 graden, waarna de temperatuur weer toeneemt. Winterweer hoeven we voorlopig niet meer te verwachten, aldus Visser. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.