Ga naar Content

Wim Jonk snapt niets van geruchten miljoenenbedragen: "Zij hebben waarschijnlijk met calculator gezeten"

Ondanks de uitspraak van de arbitragecommissie waarin duidelijk werd dat Team Jonk geld krijgt van FC Volendam, was er van een jubelstemming bij Wim Jonk geen sprake. De voormalig technisch manager én oud-trainer van de club uit het vissersdorp vond het een pijnlijke dag: "We hadden er al veel eerder uit kunnen komen door als volwassen mensen in gesprek te gaan."

Wim Jonk: "Er worden allerlei bedragen genoemd" - NH Sport/Menno Schilder

Team Jonk bestaat uit Wim Jonk en zeven technische mensen met wie hij bij FC Volendam werkte. Begin december gaven zij in een brief die in de media was verschenen aan te gaan stoppen. De commissie ziet die brief echter niet als een juridische opzegging bij de club. 

Hoeveel Team Jonk precies krijgt, is nog niet bekend. Daar doet de commissie later een uitspraak over. Aan het begin van de arbitragezaak zei advocaat Steven Palm van FC Volendam dat de claim van Team Jonk tot in de miljoenen kon lopen. 

Wim Jonk begrijpt zelf niets van die bedragen: "Wat ik allemaal in het dorp hoor. De bedragen zijn schrikbarend." Dat de club kapot gaat door de uitspraak verwijst Jonk naar het rijk der fabelen: "Dat is het frame dat hier gemaakt wordt. Het stelt mensen in een kwaad daglicht, dat is pijnlijk", aldus Jonk. 

Successen

Advocaat van Team Jonk, Joost Quant, vindt het pijnlijk hoe de situatie is verlopen: "Er zijn gezamenlijk zoveel successen behaald met deze club. Anderhalf jaar na de promotie staan we hier op deze manier. Dat was echt niet nodig geweest", analyseert Quant. 

Tekst gaat verder onder de video.

Advocaat Joost Quant: "Wij hebben dit op deze manier niet gewild" - NH Sport/Menno Schilder

FC Volendam had voor de zitting aangegeven niet te willen reageren zolang de zaak nog niet definitief is afgehandeld door de arbitragecommissie. Het is niet mogelijk om tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Lees ook