Ga naar Content

De grillworst van slager Eric is de beste van Nederland: "Af en toe een beetje wrijven"

Een onafhankelijke jury heeft de grillworst van slager Eric Duijn uit Santpoort-Noord gisteren uitgeroepen tot de beste van Nederland. Hij werd de winnaar van de Grote Grillworsttest georganiseerd door beroepsvereniging de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). De trotse slager verklapt zijn geheim aan NH. 

Slager Eric Duijn uit Santpoort-Noord maakt de lekkerste grilworst van Nederland - NH Nieuws

Hoewel Eric met zijn grillworst al een paar jaar in de top van de Nederlandse slagerijen meedraait, was het gisteravond toch een spannende avond. "Als je eenmaal bij de laatste vier zit, wordt het zeker spannend", zegt Eric in zijn drukke winkel. "Dan weet je zeker dat die andere worsten ook geen kneuzen zijn. Als je dan wint, is dat wel heel erg leuk". 

Feest

Dat er iets bijzonders aan de hand is in de slagerij kan je niet ontgaan als je door de winkelstraat van Santpoort-Noord loopt. Er staan ballonnen voor de deur en een banier met de tekst 'grillworst van 2024' verklaart de uitgelaten stemming in de winkel.

Voor de meeste klanten komt de uitverkiezing van de worst van Eric niet als een verrassing. Op de vraag wat de worst van Eric bijzonder maakt, is het antwoord even eenvoudig als doeltreffend: "de smaak" aldus een mevrouw die net een stukje in haar mond steekt. 

"Mijn geheim: liefde en passie voor het vak. En je moet 'm af en toe een beetje wrijven"

Eric Duijn, grillworst specialist uit Santpoort-Noord

Volgens het verslag van de jury vormt grillworst het visitekaartje van de ambachtelijke slagerij. De worst is populair en daarom het best verkochte item uit het assortiment van de ambachtelijke slagerij. 

De winnaar zelf is er nuchter over: "Het is een makkelijk, laagdrempelig product dat op veel momenten smaakt. Mensen vinden het gewoon lekker. Het is extra leuk om in die populaire categorie in de prijzen te vallen", aldus Eric.

Hij is zelf overigens een echte liefhebber van de grillworst. Het liefst eet hij grillworst in de pure vorm, varianten met kaas of pittige kaas laat hij liever liggen. 

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]