Ga naar Content

Nachttrein uit Groningen stopt binnenkort op Amsterdam Centraal

De nachttrein die iedere vrijdag vanuit Groningen naar Schiphol rijdt, stopt vanaf 30 maart niet meer op station Zuid, maar op CS, meldt RTV Noord. Ook worden de prijzen voor een ritje aangepast.

Foto: AT5 / Luuk Koenen

De nachttrein van Arriva bestaat sinds begin vorig jaar. Op dit moment rijdt de trein vanuit Groningen via Zuid naar Schiphol. De trein rijdt één keer op en neer en is per keer ruim twee uur onderweg. 

"CS is een populairder station" legt een woordvoerder uit aan AT5. "We denken dat we op deze manier meer reizigers kunnen bedienen."

Aankomsttijden

Zodra de nieuwe dienstregeling ingaat, komt de trein elke vrijdagnacht om 3.44 uur aan in Amsterdam, waarna er doorgereden wordt naar de eindbestemming Schiphol (3.57 uur). 

Na dik een uur rijdt de trein weer terug richting Groningen. Om 5.20 uur is het mogelijk om op Centraal in te stappen. De aankomsttijd in Groningen is 7.17 uur.

Tickets

Ook de prijzen van de tickets (voor de nachttrein moet je een los kaartje kopen) gaan veranderen. Voorheen gold er een vast tarief van 10 euro, ongeacht waar je in- of uitstapte. Vanaf komende vrijdag betaal je, afhankelijk van de afstand, 5, 10 of 15 euro. Tickets zijn te koop in de trein, op de reisapp van Arriva en op 9292.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]