Ga naar Content

Verdwaalde buschauffeur zorgt voor chaos in binnenstad Hoorn

Een harmonicabus die onderweg was van Hoorn naar Edam, heeft vanmorgen voor flink wat oponthoud gezorgd in de binnenstad van Hoorn. De verlengde bus was vermoedelijk verkeerd gereden, en kon de draai richting de Kleine Oost niet maken. Een medewerker van EBS heeft de bus uiteindelijk uit deze penibele situatie gekregen. De bus liep lichte schade op.

De buschauffeur was de weg kwijt - Foto: Dion Swart / VHZ

De bus reed vanmorgen rond 9.00 uur op de Vollerswaal in Hoorn, en probeerde linksaf te slaan richting de Kleine Oost. Omdat deze harmonicabus langer is dan reguliere bussen, kon het voertuig de draai niet maken.

Dit zorgde voor flink wat oponthoud op onder andere de Kleine Oost en van verkeer dat uit de binnenstad van Hoorn afkomstig was. Met hulp van omstanders werd geprobeerd om alsnog de bocht te maken, en even later kwam ook Handhaving Hoorn ter plaatse.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: De harmonicabus moest meerdere keren steken om de draai te maken - Foto: Dion Swart / VHZ

Een woordvoerder van Handhaving Hoorn vertelt dat de bus bestuurd werd door een buitenlandse chauffeur. Deze is vermoedelijk niet bekend met de stad en haar smalle wegen. Omdat het hem niet lukte goed de bocht in te draaien, heeft een medewerker van vervoerder EBS uiteindelijk het stuur overgenomen en de bus op de Kleine Oost gereden. Hier kon de bus van lijn 614 richting Edam haar weg vervolgen.

"De bus heeft door een stukje achteruit te rijden wat lichte schade opgelopen", licht de woordvoerder toe. "Uiteindelijk heeft de hele situatie ongeveer twintig minuten geduurd, en hebben we geen onrust of wanklanken gehoord van de andere wachtende bestuurders."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]