Ga naar Content

Snelheidsduivel blijkt voortvluchtige Pool met waslijst aan strafbare feiten

Een Poolse man lapte zichzelf erbij toen hij begin vorige week met 116 kilometer per uur over de N201 in Aalsmeer reed. Agenten betrapten de snelheidsduivel toen ze met een lasergun langs de weg stonden. Al snel bleek dat hij in zijn thuisland nog wordt gezocht voor een waslijst aan strafbare feiten. 

Snelheidsduivel N201 - Foto: Politie

De automobilist, die reed met een Nederlands kenteken, werd om 05.00 uur 's ochtends aangehouden op de Burgemeester Brouwerweg/N201 in Aalsmeer. Het ging om een fikse snelheidsovertreding van 32 kilometer per uur op de 80-kilometerweg.

Toen de bestuurder geen rijbewijs kon laten zien bleek er een luchtje aan de zaak te zitten. Agenten trokken zijn identiteitsbewijs na en zagen dat hij wordt gezocht voor strafbare feiten in zijn thuisland. "Een hele waslijst", schrijft de politie op Facebook. Om wat voor overtredingen het precies gaat, kan de politie niet zeggen. "Dat kunnen wij hier in Nederland niet achterhalen", laat een woordvoerder weten.

Overgeleverd

De man is aangehouden en kort daarna overgeleverd aan Polen. Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) zal daarnaast nog uitspraak doen over de boete die wordt opgelegd voor de fikse snelheidsovertreding. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook