Ga naar Content

Wol en touw zorgden voor 'perfect' portret in Purmerendse Sterren op het Doek

Weldoener Erol Savur werd zaterdag geëerd met liefst 20 portretten bij de Purmerendse versie van Sterren op het Doek. De restauranthouder en initiatiefnemer van Handje Helpen Purmerend was onder de indruk en koos een kunstwerk van wol en touw als de beste. "Die oogopslag, het enthousiasme. Dat je op zo'n manier de blik kan schetsen, perfect." 

Weldoener Erol geëerd met 20 portretten bij Purmerendse Sterren op het Doek - NH Nieuws

Aan aandacht voor Erol geen gebrek de afgelopen maanden. Hij werd eerder al verrast door NH-presentator June Hoogcarspel bij het programma 'Je bent een Engel' en in december kreeg zijn initiatief Handje Helpen Purmerend ook het Lokaal Compliment van de gemeente.  

Afgelopen november konden de kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend in Theater de Purmaryn vast de eerste schetsen van Erol maken, net als bij de reguliere versie van Sterren op het Doek. 

Tekst loopt door onder de foto's.

De grote winnaar van de dag was Vano Ninua. Erol koos zijn kunstwerk uit als de mooiste en ook het publiek riep Ninua's kunstwerk uit tot de beste. "Dit ben ik echt!", zegt Savur bewonderend.

De expositie met de 20 portretten is nog tot 11 februari te zien tijdens de openingstijden van De Purmaryn: dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en tijdens de voorstellingen.

Bekijk hieronder de aflevering van 'Je bent een Engel', waarin Erol verrast wordt door June en vrijwilligers van Handje Helpen Purmerend.

Je bent een Engel - Aflevering 5 - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]