Ga naar Content

Winterjas kan weer in de kast: zacht weekend in aantocht

De koude dagen lijken achter ons te liggen. De temperaturen blijven vandaag en aankomend weekend mild, aldus NH-weerman Jan Visser. Zaterdagmiddag kan er nog wel wat regen vallen. 

Foto: Sjef Kenniphaas

"Weinig aan de hand-weer." Zo omschrijft weerman Jan Visser het weer van vandaag. Het blijft vandaag op de meeste plekken droog, met hier en daar soms wat motregen tussendoor. De temperatuur kan oplopen tot zo'n tien graden. Vannacht zal het waarschijnlijk ook droog blijven. 

Het zachte weer blijft dit weekend aanhouden, zegt Jan. Met temperaturen van tussen de 8 en 11 graden.

Zaterdag en zondag 

Vanaf zaterdagmiddag worden de wolken boven onze provincie wat dikker en kan er regen gaan vallen. Voor zaterdag voorspelt Jan een regenachtige nacht, maar de temperaturen blijven ook 's nachts rond de acht tot negen graden. Jan noemt de zachte temperatuur 's nachts uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar, omdat die normaal rond de één graden ligt. 

Zondag is er dan ook veel bewolking, maar onze weerman sluit het niet uit dat er af en toe toch een zonnetje tevoorschijn komt. Begin volgende week zal het volgens de weerman droog blijven, maar halverwege de week verwacht hij dat er weer buien in het verschiet liggen. De zachte temperatuur zal nog even aanhouden.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.