Ga naar Content

Een lied, een paar voorstanders, maar vooral verzet bij inspreekavond Erotisch Centrum

Ruim veertig Amsterdammers kwamen donderdagavond naar de Stopera om in te spreken over de voorkeurslocatie van het Erotisch Centrum bij de Europaboulevard, nabij de Rai in Zuid. Er werd een heus lied gezongen op de melodie van Niet Of Nooit Geweest van Acda en de Munnik. Maar bovenal waren de tegenstanders van het Erotisch Centrum - en oké, ook een enkele voorstander - bij elkaar gekomen. "Ik heb mijn hele leven GroenLinks gestemd, maar ik voel mij nu - om maar even bij het thema te blijven - genaaid."

Veel Amsterdammers spraken op persoonlijke titel in, maar ook het ROC van Amsterdam, VNO-NCW, buurtverenigingen en (belangenbehartigers van) sekswerkers waren aanwezig. De avond duurde ruim drie uur. 

Vervolg

Raadsleden spreken over twee weken in de commissie Algemene Zaken voor het eerst over de definitieve locatie van het Erotisch Centrum, die de burgemeester voor de kerstvakantie bekendmaakte.

Daarna buigt de gemeenteraad zich er nog over en als zij in meerderheid de Europaboulevard als voorkeurslocatie steunen, dan gaat Halsema werken aan een zogeheten project- en investeringsbesluit. Het Erotisch Centrum staat er niet voor 2030. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]