Ga naar Content

Vandaag nog zonnig en droog, volgende week gaat het weer flink regenen

Er is vannacht een druppeltje regen gevallen, maar inmiddels is het helemaal opgeklaard en zonnig. Gedurende het weekend wordt het druilerig en volgende week gaat de kraan echt weer open en regent het flink.

Foto: Sjef Kenniphaas/bewerking NH Media

Op veel plekken heeft het vannacht even geregend, maar vanmorgen en vanmiddag wordt het vooral zonnig met zo'n 8 graden. Op Texel kan het vanmorgen nog wat harder waaien, maar de wind neemt af. 

"Morgen zien we weer meer bewolking", zegt NH-weerman Jan Visser in de Ontbijttafel. "En dan is ook kans op een beetje motregen, maar in de middag is er ook een beetje zon." De temperatuur gaat weer omhoog naar zo'n 9 tot 10 graden.

Regen

"In het weekend blijven we in de zachte lucht met temperaturen die uitkomen op 10 tot 11 graden", voorspelt de weerman. Het is voornamelijk bewolkt en in de loop van het weekend kan er wat regen vallen. "Het wordt een beetje van dat druilerige weer." 

Begin volgende week verandert er volgens Visser wat temperatuur betreft niet zo heel veel. "Maar vanaf dinsdag gaat de kraan weer open", zegt Visser. "Het niet alleen regenen op 6 februari, maar ook op 7,8, 9 en 10 februari. Er staat ons weer een behoorlijk natte periode te wachten." 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.