Ga naar Content

Knap gelijkspel Jong Ajax onder toeziend oog Van 't Schip en Henderson

In een vermakelijk duel heeft Jong Ajax 2-2 gespeeld tegen FC Dordrecht. Dat zagen ook hoofdtrainer John van 't Schip en de nieuwste aanwinst Jordan Henderson. Voor de Amsterdamse talentenploeg scoorden Julian Brandes en Jaydon Banel.

Jong Ajax - FC Dordrecht - Foto: PRO SHOTS / Shane Winsser

Eerder dit seizoen verloor Jong Ajax nog met 4-0 op bezoek bij FC Dordrecht. Op eenzelfde scenario leek het even af te stevenen, want de ploeg van trainer Dave Vos kwam na zes minuten al op achterstand. Dom balverlies van Julian Brandes leidde uiteindelijk tot de 0-1 achterstand.

Fout hersteld

Toch herstelde Jong Ajax zich in de eerste helft. Door treffers van Jaydon Banel en Brandes gingen de Amsterdammers met een voorsprong de rust in. Daarmee maakte de laatste zijn fout bij het tegendoelpunt goed door aanvallend belangrijk te zijn. 

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Na de theepauze haalden de Schapenkoppen alles uit de kast om nog een resultaat te halen. FC Dordrecht doet het dit seizoen prima met een zesde plek en strijdt volop mee voor een play-off ticket.

Ilias Bronkhorst

Vaak kon Thom de Graaff in de tweede helft redding brengen, maar eenmaal moest de Amsterdamse goalie vissen. Na ongeveer een uur spelen tikte Ilias Bronkhorst de gelijkmaker binnen. Het betekende de derde treffer van het seizoen voor de oud-speler van Telstar en dus de 2-2.

Door het gelijkspel staat Jong Ajax nu op de vijftiende plek. Volgende week maandag gaan de Amsterdamse beloften op bezoek bij de leeftijdsgenoten van FC Utrecht.

 

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Gaaei (Sarfo/75), Aertssen, Kaplan, Agougil; Vos (Gorter/65), Fitz-Jim, Brandes; Banel, Kalokoh (Vink/75), Chourak

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52