Start van hoofdcontent

Haarlem

nl

Docent Arie zoekt bijbaan voor zijn leerlingen: goed voor taal en zelfvertrouwen

29 januari 2024, 12.12 uur · Door Redactie Haarlem

Mentor Arie Meijer zoekt bijbaantjes voor een aantal van zijn leerlingen aan de Internationale Schakelklas in Haarlem. "Met een baantje verbeteren ze hun taalvaardigheid, zelfredzaamheid en contact met de Nederlandse samenleving", zegt Arie.

Docent Arie Meijer - Foto: Aangeleverd

Meijer deed zijn oproep in het radioprogramma NH Helpt. Aan presentator Rachel Morssink legt hij uit dat het gaat om leerlingen van 16 tot 18 jaar oud. "Het gaat om leerlingen uit een ander land. Ze zijn vaak als vluchteling naar Nederland gekomen."

Arie benadrukt dat zijn zoektocht los staat van de onderwijsinstelling. "Het zijn geen stages, het gaat om betaald werk. Het gaat niet uit van de school. Ik heb een mentorklas op het ISK Haarlem en ik merk dat leerlingen enorm geholpen zijn met een bijbaan."

Plekje vinden

Geschikt werk voor de leerlingen is volgens Meijer te vinden in bijvoorbeeld supermarkten, winkels of de horeca. "Het mag van alles zijn, maar houd er rekening mee dat de leerlingen uit het buitenland komen. Hun Nederlands is nog niet geweldig, maar ze kunnen allerhande werk doen."

"Het is heel goed voor hun zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Ze komen in een vreemd land, waar ze hun plekje nog moeten vinden. Een bijbaan helpt om het land en de mensen te leren kennen. Maar het is vooral heel goed voor hun taalvaardigheid."

Gewoon naar school

Het gaat om werk in Haarlem en directe omgeving voor zo'n vier tot tien uur in de week, zegt Arie Meijer. "Ze moeten wel gewoon naar school natuurlijk, dat staat voorop. De leerlingen hebben allemaal een verblijfsvergunning en een burgerservicenummer."

Geïnteresseerde werkgevers kunnen de oproep van Arie terugvinden op de site van NH Helpt.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]