Ga naar Content

Berg de zonnebril maar op: het wordt een bewolkte week

De zonnebril kan na het zonnige weekend worden opgeborgen, want het wordt een bewolkte week. Wel blijft het volgens NH-weerman Jan Visser grotendeels droog. 

Foto: Sjef Kenniphaas

Ondanks de voorspelde bewolking, is het volgens Visser een zonnige maand. Er zijn al 77 zonuren geweest, en normaal zijn dit er 66. De weerman laat bij de Ontbijttafel op NH Radio weten dat het niet gek is als dat niet zo voelt: "Er is in januari ook weinig zon."

In een groot deel van de provincie begon de dag zonnig, maar zo tegen het eind van de ochtend wordt het bewolkt. "Het blijft wel droog en de temperatuur loopt op naar 8 tot 9 graden", zegt Visser. "De wind waait uit het zuiden en die is zwak tot matig van sterkte." 

Morgenochtend is het bewolkt. "Misschien valt er een klein beetje motregen, maar de meeste tijd is het droog", gaat de weerman verder. "Ook 's middags blijft het bewolkt en kan er een beetje motregen vallen." De temperatuur ligt rond de 9 tot 10 graden. Aan de kust staat een vrij krachtige zuidwestenwind. 

Weinig verandering 

"De rest van de week is er eigenlijk niet zoveel verandering", zegt Visser. "In de nacht van woensdag op donderdag passeert er een front met regen, maar voor de rest is het droog weer." Het is bewolkt en de temperatuur komt uit op 8 tot 9 graden. 

Aan het eind van de week wordt de temperatuur dan weer ietsje hoger. "Zo rommelen we een beetje door richting 4 februari, dan nemen de regenkansen toe." Begin volgende week daalt de temperatuur. "Naar waarden die normaal zijn voor deze tijd van het jaar, een graad of 6." 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.