Ga naar Content

Gewonde na mishandeling in Zaandam, mogelijk met samoeraizwaard

Aan de Wilhelminastraat in Zaandam is gisteravond rond 23.15 uur iemand gewond geraakt bij een mishandeling. Een getuige heeft gezien dat de gewonde geraakt is met een samoeraizwaard. 

UPDATE: de politie bevestigt dat de man een samoeraizwaard droeg en zelf gewond was geraakt. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en bleek gebroken ribben te hebben. Inmiddels is hij uit het ziekenhuis. 

Ook de eigenaar van de avondwinkel raakte gewond, maar hij werd niet gestoken met het samoeraizwaard. Het is nog niet bekend wat er precies is gebeurd.

Foto: Inter Visual Studio / Sander Disselkoter

Een woordvoerder van de politie laat weten dat het nog niet helemaal duidelijk is wat er gisteravond is gebeurd. Er is iemand gewond geraakt bij een mishandeling en er is iemand aangehouden, vertelt ze. "Hij wordt verdacht van de mishandeling." 

Een getuige zou gezien hebben dat er iemand gewond is geraakt doordat een man met een samoeraizwaard in het rond zwaaide, vlak voor de avondwinkel aan de Wilhelminastraat. Of er gisteravond een samoeraizwaard bij de mishandeling betrokken was, is nog niet bekend bij de politiewoordvoerder.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]