Ga naar Content

Ajax-talenten verpletteren leeftijdsgenoten van Liverpool: 10-0

Er zijn genoeg oefenwedstrijden van Ajax Onder-18 die vrij ongemerkt voorbijgaan, maar dat geldt zeker niet voor de wedstrijd die de talenten vanmiddag speelden op sportpark De Toekomst. De leeftijdsgenoten van Liverpool, toch niet de minste club van Europa, werden volledig weggespeeld. De wedstrijd eindigde in maar liefst 10-0.

Foto: NH Media

Al snel werd duidelijk dat de Ajax-talenten er zin in hadden. Al in de eerste minuut maakte spits Don-Angelo Konadu er 1-0 van, na een grote fout van de Liverpool-keeper.

De goals bleven daarna maar vallen in de eerste helft. Konadu maakte er nog drie. Ook Skye Vink, de zoon van oud-Ajacied Marciano Vink, maakte er een, net als Jan Faberski, Don O'Niel en Lucas Jetten. Daarmee stond het bij rust al 8-0. Na de pauze deed Ajax het iets rustiger aan, wel werden de dubbele cijfers gehaald. Door goals van Rayane Bounida en Kayden Wolff werd het 10-0.

Vorige keer spannender

De enorme overwinning is om meerdere redenen opvallend. Een maand geleden was het verschil tijdens een oefenwedstrijd tussen de twee teams in Liverpool namelijk helemaal niet zo groot. Ajax won toen met 3-4. Bovendien zitten de Liverpool-talenten er lekker in: zaterdag wonnen ze nog met 7-1 van Arsenal en in de competitie staan ze tweede.

Eerder op de middag kwam er al ander nieuws vanaf De Toekomst. Daar trainde het eerste van Ajax in aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles Almelo zaterdag, mét Jordan Henderson. Dat houdt in dat de werkvergunning van de Engelse topaankoop binnen is. Later deze week wordt duidelijk of Henderson daadwerkelijk zaterdag in actie gaat komen.

Iemand die voorlopig in elk geval niet te zien zal zijn in een Ajax-shirt is Gaston Avila. De Argentijnse verdediger raakte vorige week tijdens de training geblesseerd aan zijn knie. Uit onderzoek blijkt nu dat Avila de voorste kruisband in z'n linkerknie heeft afgescheurd. De verwachting is dat hij er negen maanden tot een jaar uitligt met de zware blessure.

Veel op de bank

Avila was deze zomer een van de vele aankopen van toenmalig technisch directeur Sven Mislintat. Ajax betaalde meer dan twaalf miljoen euro aan Antwerp FC om de Argentijn over te nemen, maar in de acht wedstrijden die hij tot nu toe voor Ajax speelde, wist hij nog niet te overtuigen. Na redelijk wat speelminuten tijdens zijn eerste weken bij Ajax, zat hij daarna vooral veel op de bank.

Mogelijk heeft ook een andere Mislintat-aankoop, Carlos Forbs, voorlopig zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. Transfer-expert Fabrizio Romano meldde gisteren dat de gesprekken tussen Nottingham Forest en Ajax om Forbs op huurbasis over te nemen in een vergevorderd stadium zijn.

Zojuist meldt Romano dat ook een andere Ajax-speler mogelijk verhuurd gaat worden. Anass Salah-Eddine zou namelijk in de belangstelling staan van het Schotse Rangers en het Italiaanse Torino. 

Veel Ajaxnieuws dus, maar er komt nog meer: vanavond spelen de Ajax Vrouwen in Frankrijk een belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Na vier wedstrijden staat Ajax verrassend eerste in een zware poule met verder Bayern München en AS Roma. In de Johan Cruijff Arena won Ajax van Bayern München en Paris-Saint Germain. Een nieuwe overwinning op de Fransen vanavond zou goed zijn voor een plek in de kwartfinale van het toernooi. 

Lees ook