Ga naar Content

Buren geschokt om neergestoken vrouw in Amstelveense woning: "Ik maak me zorgen"

Omwonenden van het appartement in Amstelveen waar gisteren een 32-jarige vrouw werd neergestoken, zijn geschokt door de gebeurtenis. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De 36-jarige man die na het incident is aangehouden is volgens buren de bewoner van het huis. 

Buren geschokt na steekpartij in woning - AT5 / Inter Visual Studio

Meerdere omwonenden van het appartement aan de Amsterdamseweg vertellen dat zij meteen doorhadden dat het goed mis was. "Er werd met veel geweld iemand naar buiten gehaald en er waren heel veel hulpdiensten", vertelt een buurman over de arrestatie en nasleep.

De in de woning achtergebleven vrouw blijkt zwaargewond. Volgens buren heeft de man haar meerdere malen gestoken. De politie geeft geen informatie over haar huidige toestand. "Ik maak me zwaar zorgen om haar. Je gunt natuurlijk niemand zoiets", zegt de buurman. Het incident maakt hem ook boos: "Je bent echt een clown als je dit soort dingen doet. Je moet gewoon met je poten van iemand afblijven."

Foto: Inter Visual Studio

Bloedvlekken op de deur

Als een verslaggever van NH vanmiddag in het complex gaat kijken, zijn de sporen van het geweld nog goed zichtbaar. Op de deur van het appartement en op de voordeur zitten bloederige vingerafdrukken. De politie heeft de woning waar het geweld plaatsvond verzegeld, voorlopig mag niemand naar binnen. 

Met de 36-jarige bewoner hebben de buren maar weinig contact. "Ik zeg hem soms gedag, maar verder dan dat gaat het ook niet", vertelt een buurvrouw. Een overbuurvrouw vertelt dat de voormalige gezinswoningen aan de overkant van de straat zijn opgesplitst in huurappartementen en dat huurders er meestal maar kort wonen. Ook de buurman heeft die ervaring. "Daarom bouw je nooit echt een band op."

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]