Ga naar Content

De Peiling: Heb jij een noodpakket in huis?

Navo-topman Rob Bauer adviseert ons allemaal om voldoende drinkwater, een zaklamp en ook een radio op batterijen in huis te hebben, voor het geval er een noodsituatie uitbreekt.  Heb jij een noodpakket in huis? Of maak jij je nergens zorgen over, en vind je het allemaal wat overdreven?

Voorbeeld van een noodpakket - Foto: Adobe Stock

Bij survival-winkels is het drukker dan anders. Er zijn ook tientallen webshops waar verschillende noodpakketten zijn aan te schaffen.

Wat zit er eigenlijk in een basis noodpakket voor thuis? De meeste spullen heb je waarschijnlijk al. Bij een noodsituatie is het goed om kaarsen, lucifers, water, houdbaar voedsel, zaklamp en een radio op batterijen te hebben.

In Noord-Holland is NH de officiële calamiteitenzender. Dit betekent dat we het radiokanaal zullen inzetten om je te informeren tijdens bijzondere omstandigheden, zoals een calamiteit of ramp.

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16.30 uur en 17.00 uur tijdens Vandaag de Dag.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wil praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].