Ga naar Content

Gladheid zorgt voor drukte op de weg: file op A5 lost op, vertraging neemt af

Op de A5 tussen Amsterdam en Hoofddorp staat een lange file nadat er vanmorgen een ongeluk is gebeurd vanwege gladheid. Het KNMI waarschuwt weggebruikers met code geel vanwege de gladheid door sneeuwbuien en bevriezing van sneeuwresten.  

Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

Het KNMI waarschuwt in het hele land voor de gladheid vanwege de sneeuwresten. Tot in ieder geval 12.00 uur is het oppassen, daarna zou de gladheid verdwenen moeten zijn. Vanmiddag is de gladheid even verdwenen, maar ook vanavond en vannacht kan het verraderlijk glad worden door bevriezing van natte weggedeelten of sneeuwresten. 

De gladheid zorgt ook voor vertraging in de ochtendspits, die normaal op vrijdagochtend vrij rustig verloopt. Op de A5 tussen Amsterdam en Hoofddorp staat rond 7.00 uur zo'n 8 kilometer file tussen afrit IJmuiden en knooppunt De Hoek vanwege een ongeluk. Rond 9.00 uur is de file nog niet afgenomen. 

Omleiding

Een van de rijstroken is hierdoor afgesloten. De vertraging is opgelopen tot meer dan een uur. Rijkswaterstaat laat weten dat er schade is aan de vangrail ontstaan. De dienst raadt bestuurders aan om om te rijden via Badhoevedorp via de A9 en de A4. 

Ook op de A4 staat file tussen knooppunt De Nieuwe Meer en Schiphol. Door een ongeluk met een vrachtwagen zijn drie van de vier rijstroken afgesloten. Dat zorgt voor een half uur vertraging. Rond 8.40 uur zijn alle rijstroken weer open en neemt de vetraging af. 

Tekst gaat door onder de post

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Rond 1.30 uur werd het heel glad op de A4 vlakbij Badhoevedorp. Ook de Drie Merenweg, N205, veranderde in een ijsbaan. Rond 4.15 uur botste er een automobilist tegen de vangrail in Vijfhuizen, volgens een getuige raakte de bestuurder daarbij lichtgewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. 

Tekst gaat door onder de foto 

Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

Op veel wegen is vannacht en vanmorgen gestrooid om de gladheid tegen te gaan. Rijkswaterstaat strooit op de rijkswegen. Op de strooikaart is te zien welke temperatuur het wegdek heeft en waar er allemaal gestrooid is. 

Ook in Alkmaar heeft het vannacht gesneeuwd. De strooiploeg van Stadswerk 072 heeft vannacht en vanmorgen rondgereden. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.