Ga naar Content

Politie geeft videobeelden vrij van verdachte zinloos geweld Hilversum

De politie heeft bewegende beelden vrijgegeven van de verdachte die een 21-jarige jongen woensdag 8 november in Hilversum in elkaar heeft geslagen. Eerder bleek uit een reconstructie in Bureau NH al hoe de jongen meerdere klappen opving. Dat is dus nu ook op camerabeeld te zien.

Eerder werd in Bureau NH al een foto van de verdachte getoond. Zijn identiteit is sindsdien nog altijd niet bekend en dus deelt de politie nu bewegend beeld van de man die een jongen mishandelt.

Het 21-jarige slachtoffer zit die bewuste 8 november buiten rustig op een bankje voor een kroeg aan het uitgaansgebied De Groest in Hilversum, als twee voorbijgangers hem aanspreken.

Sfeer slaat om

De stemming is in de eerste instantie prima. Twee mannen komen op de zittende jongen aflopen, één van hen biedt zelfs nog een sigaret aan de jongen aan. Niet veel later gaat het goed mis en krijgt de jongen het flink te verduren.

Tekst gaat verder.

Lees ook

Het slachtoffer wordt meerdere keren door één van de mannen hard op zijn hoofd geslagen. “Zomaar, uit het niets”, beschrijft de politie de aanval. Gelukkig heeft het personeel van het plaatselijke cafeetje door wat er aan de hand is en schiet te hulp. De groep wordt zo uiteen gedreven.

Keer op keer raak

In dit uitgaansgebied is het keer op keer raak. Er is een forse groei van het aantal incidenten: openbaar geweld, bedreiging en drank- en drugsoverlast komt er meer en meer voor.

Herkent u deze jongen? Of wilt u uzelf aangeven?

Bel met de politie 0800-6070.  

Liever anoniem? Dat kan ook. Via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. 

Uitzending Bureau NH

Iedere woensdag om 17:10 uur is Bureau NH live op tv te zien.