Noord-Holland

NL
V

PvdA-gedeputeerde Visser niet terug

23 juni 2009, 13.04 uur

HAARLEM De demissionaire Noord-Hollandse PvdA-gedeputeerde Peter Visser keert niet terug in het nieuwe college van Gedeputeerde Staten. Dat heeft hij in overleg met de PvdA-fractie besloten.

Al eerder liet de demissionaire VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers weten dat hij definitief opstapt als gevolg van de IJsland-affaire. De provincie dreigt 78 miljoen euro te verliezen door het faillissement van de bank Landsbanki op IJsland. De terugkeer van de demissionaire VVD-gedeputeerde, Cornelis Mooij, is vrijwel uitgesloten, omdat zijn eigen VVD-fractie het vertrouwen in hem heeft opgezegd.
'Niets fout gedaan'
Visser schrijft op zijn weblog dat hij, evenals zijn collega's, niets fout heeft gedaan. "Uit het rapport van de onderzoekscommissie blijkt dat ik het financieel toezicht op de gemeenten naar behoren heb uitgevoerd. In het Statendebat is mijn positie dan ook niet in gevaar gekomen. Toch heb ik voor de politieke zuiverheid besloten mij niet meer beschikbaar te stellen voor het volgende college'', liet de PvdA'er in zijn verklaring laten weten.  Achtergronden van het koningsdrama binnen de VVD Chronologisch overzicht van de IJsland-affaire College van Noord-Holland treedt af VVD keert Cornelis Mooij de rug toe