Ga naar Content

Amsterdamse nachtclub De School nu officieel dicht, het grote opruimen kan beginnen

De stadreinigers hadden deze ochtend hun handen vol aan de enorme troep op straat voor club De School in Amsterdam-West. Na acht jaar verlaat De School het oude lts-gebouw. Afgelopen weekend stonden bezoekers urenlang in de rij om van het laatste afsluitweekend te kunnen genieten. En zelfs vanochtend namen mensen nog afscheid. "Ik ga de mensen, het samenkomen en de sfeer missen", vertelde een van de laatste bezoekers deze ochtend aan AT5. 

Foto: AT5

De bezoekers stonden met onder andere koffie, croissants, sigaretten en prosecco uren in de rij te wachten om naar binnen te kunnen afgelopen weekend. Na acht jaar valt het doek voor club De School, opvolger van de bekende 'Club 11' en 'Trouw'. 

Veel bezoekers pinkten dit weekend hier en daar een traantje weg. "Ik heb hier zo veel mensen leren kennen, ik denk dat ik straks wel een traantje laat", vertelde een bezoeker toen aan AT5. Een ander: "Ik heb mijn laatste shift ook gehad en ik dacht wel van: 'Wow, ik ga echt nooit meer achter deze bar staan', dat is echt gek."

Naast gedeelde herinneringen die werden opgehaald, gaven veel bezoekers aan de unieke club te gaan missen. "Het is bijna onbeschrijflijk, het is hier een soort Berlijn." Een ander vertelt: "Ik weet nog dat ik hier de eerste keer heen ging op een zondag. Ik ging met een groepje dat ik nog niet zo goed kende, inmiddels zijn dat mijn beste vrienden en toen heb ik mijn vriend leren kennen."

"Blij dat het de laatste keer is geweest, het is iedere zaterdag bal!"

Werknemer Amsterdamse stadsreiniging

Toch denkt niet iedereen daar zo over. Een werknemer van de stadsreiniging vertelt tijdens het opruimen: "Blij dat het de laatste keer is geweest, het is iedere zaterdag bal! Zelf ben ik nog nooit binnen geweest en dat wil ik ook niet, want het is mijn muziek ook niet: dat boem, boem, boem."

Een bezoeker die vandaag bij de laatste uurtjes aanwezig is, gaat het daarentegen wel echt missen. "Ik was er op vrijdag, zaterdag en zondag een keer", vertelt ze. "Het wordt zeker emotioneel, de laatste sets zijn ook van vrienden die ook artiesten zijn. Ook zijn er veel vriendengroepen op de dansvloer, het is heel mooi om dit zo samen te doen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]