Ga naar Content

Gehaaide valstrik: peperdure auto op Schiphol gejat door 'parkeerservice'

Een 50-jarige ondernemer die 17 oktober vorig jaar zijn auto dacht in te leveren bij een parkeerbedrijf op Schiphol is flink opgelicht. Hij heeft van zijn Range Rover, à honderdduizend euro, nooit meer wat teruggezien. De Koninklijke Marechaussee deelt details in de hoop deze geraffineerde dief op te sporen.

De man die er met de peperdure auto vandoor ging - Foto:

De zakenman vliegt wel vaker voor zijn werk naar het buitenland. Hij stalt dan geregeld zijn Range Rover op een beveiligd parkeerterrein op Schiphol. Zo ook de bewuste 17e oktober, vorig jaar. Althans, dat denkt hij.

Hij krijgt op de dag van vertrek een telefoontje van een zogenaamde medewerker van de parking. Die beschikt - door nog onduidelijke redenen - over de gegevens van de man, zoals zijn naam, telefoonnummer, maar ook type auto, kenteken en reisgegevens. 

Nietsvermoedend

Een uur later belt dezelfde persoon weer op, maar dan om een tijdslot af te spreken. Eenmaal op Schiphol aangekomen, verschijnt een slanke donkergetinte man van rond de 25 jaar om de auto van de zakenman over te nemen. 

Swipe om meer foto's van de verdachte te zien. Tekst loopt daarna door.

De ondernemer gaat nietsvermoedend op zakentrip naar China. Bijna tien dagen later, 26 oktober, komt hij terug naar Nederland. Hij belt met het parkeerbedrijf op Schiphol om zijn Range Rover weer in ontvangst te nemen. Maar daar is de auto nooit ingeleverd. De man bij wie hij de auto inleverde, deed dus alsof hij bij de parking werkzaam was.

Honderdduizend euro

“Zijn auto is duidelijk gestolen”, zegt de Koninklijke Marechaussee in gesprek met Bureau NH. “Na 17 oktober vorig jaar is er, zo blijkt uit GPS-gegevens, meerdere keren mee in Hoofddorp gereden. Nu is dat navigatiesysteem uitgezet, waardoor de Range Rover van de man tot op de dag van vandaag nog altijd niet teruggevonden is.”

Het gaat om een Land Rover, type Range Rover Sport. De auto is zo’n honderdduizend euro waard.

Tekst loopt door na de foto.

Dit is de bewuste auto - Foto: Bureau NH

De marechaussee komt graag met mensen in contact die iets weten over deze geraffineerde diefstal. "Er is door de dader duidelijk ingespeeld op het vertrouwen van de zakenman, heel triest dat zoiets gebeurt."

De dader is vastgelegd op camerabeeld toen hij op Schiphol aankwam met bus 300 en naar de eigenaar van de auto liep, misschien kan die informatie helpen om de man op te sporen.

Herkent u deze jongen?

Bel met de Koninklijke Marechaussee via 0800-1814.

Vanmiddag in Bureau NH spreken we met de Koninklijke Marechaussee over deze zaak

Iedere woensdag om 17:10 uur is Bureau NH live op tv te zien.