Ga naar Content

Duo gezocht voor mislukte beroving en geslaagde diefstal in Hoofddorp

De politie zoekt twee mannen die gisteren een bescheiden rooftocht door Hoofddorp hebben gemaakt. Eerst probeerden ze iemand met wie ze hadden afgesproken van een telefoon te beroven. Dat mislukte, maar later op de avond wisten ze wel ergens anders een smartphone te stelen. In beide gevallen hadden mannen van te voren een afspraak gemaakt met de slachtoffers via een verkoopsite.

Winkelcentrum het Paradijs in Hoofddorp - Foto: Google Maps

De twee verdachten hadden tussen 18.45 en 19.00 uur afgesproken met iemand die online spullen verkoopt, bij winkelcentrum 't Paradijs. De twee probeerden tevergeefs de mobiele telefoon van de verkoper te stelen, maar dit werd voorkomen.

Tekst gaat verder onder de kaart met locatie winkelcentrum 't Paradijs.

Later die avond lukte het de twee mannen om een mobiele telefoon te stelen van een andere online verkoper, vertelt de politiewoordvoerder. Ze spraken rond 22.00 uur af bij een woning aan de Graan voor Visch aan de kant van de Hoofdweg Oostzijde. 

Dezelfde verdachten

Gezien de overeenkomsten in aanpak vermoedt de politie dat het om dezelfde verdachten gaat. De politie is op zoek naar getuigen en naar beelden, bijvoorbeeld van een videodeurbel.

De ene man is 20 tot 25 jaar, 1.85 tot 1.90 meter lang en heeft een licht- tot donkergetint uiterlijk. Hij droeg een donkere parkajas met bontkraag en een sjaal om zijn gezicht. De tweede man was iets kleiner, droeg een trainingsjas en was donker gekleed.

Zie hieronder de kaart met locatie Graan voor Visch aan de Hoofdweg Oostzijde.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]