Ga naar Content

Gevierde toetsenist Nico Brandsen op 63-jarige leeftijd overleden aan hersentumor

De in Alkmaar geboren muzikant Nico Brandsen is gisteren op 63-jarige leeftijd overleden. Vorig jaar zomer werd bekend dat hij leed aan een hersentumor. Als toetsenist speelde hij toetsenpartijen in nummers van bekende artiesten en bands, zoals Golden Earring, Ilse DeLange, Anouk, Van Dik Hout, Kane en Marco Borsato.

Foto: Conservatorium van Amsterdam

Dat laat zijn familie laten weten aan mediapartner NOS.

Niet alleen als toetsenist, maar ook als componist en producer werkte hij mee aan talloze muziekproducties. Zijn specialisme was het hammondorgel. Daarnaast had Brandsen eigen projecten als In De Steen, Ro & Paradise Funk, OLaBola en Fishpot. Ook gaf hij les op de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam.

Brandsen werkte lange tijd samen met Angela Groothuizen. Het muzikale duo produceerde theatervoorstellingen en schreven samen liedjes. In 2012 wonnen ze de Annie MG Schmidt prijs voor het nummer 'Vinkeveen'. 

Tekst gaat verder onder de video

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In 2003 werd hij door het inmiddels opgeheven Nationaal Pop Instituut gehuldigd als beste toetsenist van Nederland met een Duiveltje. 

Met zijn laatste project, Mell & Vintage Future, scoorde Nico Brandsen een aantal hits en tourde hij door heel het land. Tot er vorig jaar juni een hersentumor bij hem werd geconstateerd. 

De crematie wordt in besloten kring gehouden.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]