Ga naar Content

Amsterdammer (40) aangehouden voor omverrijden voetganger met elektrisch stadskarretje

De Amsterdamse politie heeft vanmiddag een veertigjarige man aangehouden die ervan wordt verdacht vanmiddag een voetganger te hebben overreden met een elektrisch stadskarretje. Er raakte niemand gewond. 

Foto: NH Media

Bij een wilde rit met een elektrisch stadskarretje op de Amsterdamse Leliesluis ging het vanmiddag mis. Op beelden die mediapartner AT5 kreeg toegestuurd is te zien hoe de bestuurder van een elektrische brommobiel een man omver rijdt en over zijn benen heenrijdt. Daarna knalt hij ook nog tegen een fietser aan voordat hij er in volle vaart vandoor gaat. 

Wonderbaarlijk raakte er niemand gewond bij de dollemansrit. De twee slachtoffers hebben aangifte gedaan. De Amsterdamse politie laat weten een 40-jarige man uit Amsterdam te hebben aangehouden. 

Voorafgaande ruzie

Volgens de omstander die het filmpje maakte zou aan het incident een ruzie vooraf zijn gegaan tussen de bestuurder en de man die over zijn benen wordt gereden. Die laatste zou eerder met zijn fiets in botsing zijn gekomen met het autootje. De omstander zegt dat de bestuurder vlak voor de aanrijding nog heel hard schreeuwde: "You destroyed my car", oftewel: je hebt m'n auto kapotgemaakt.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Brommobiel rijdt mensen over - NH Nieuws

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.