Ga naar Content

Route Egmond Halve Marathon aangepast vanwege hevige regenval

De route van de Egmond Halve Marathon, die volgende week zondag plaatsvindt, wordt aangepast vanwege de zware regenval van de afgelopen periode. Het is de eerste keer dat organisator Le Champion de route vanwege regen moet veranderen. 

Foto: Le Champion

"We zijn bezig met het aanpassen van de route op basis van de regen en de waterstand", laat organisator Jan Willem Mijderwijk weten. De regenval was de afgelopen tijd overal hoog, zo ook in de Egmondse duinen.

Hierdoor staan sommige paden uit de vaste route door de duinen onder water en daar kunnen geen duizenden lopers over heen. Toch hoeven de lopers en supporters niet een compleet ander parcours te verwachten, want volgens de organisator vallen de aanpassingen waarschijnlijk wel mee.

De Lange Plas onder water

Wat sowieso door de vele regen anders wordt is de 'thuisbasis' in Egmond zelf. Normaal gesproken laat Le Champion een grote tent neerzetten op de velden van Egmondia op sportpark De Lange Plas in het kustdorp. Maar dat complex doet haar naam eer aan, en staat ook deels onder water.

Volgens Jan de Jong van voetbalclub van Egmondia wordt de tent, waar de lopers zich in omkleden en een kom soep kunnen krijgen, daarom dit jaar verplaatst. "De tent is enorm en op het voetbalveld kan hij niet staan door het hoge water en komt nu naast de sporthal te staan. Er komen drieduizend mensen langs en dat had zonder tent niet gekund."

De Jong vertelt dat er langs het voetbalveld een sintelbaan loopt, die nu helemaal onder water staat. "Als het gaat vriezen kunnen de kinderen er volgende week op schaatsen", zegt hij opgewekt. "Zoals Johan Cruijff altijd zei: 'Elk nadeel heeft zijn voordeel'."

Dinsdag meer duidelijkheid

Mijderwijk van Le Champion laat weten dat er naar alle waarschijnlijkheid dinsdag meer duidelijkheid komt over hoe de route precies zal gaan lopen. De organisatie gaat eerst om de tafel met de gemeente over de oplossingen.

De Egmond Halve Marathon volgen vanuit je woonkamer? Kijk dan zondag 14 januari op tv of via de site of naar onze live-uitzending. 

Sportpark De Lange Plas van Egmondia, Egmond aan Zee - Foto: NH Media

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.