Ga naar Content

Van Marbella tot Belek en van Cádiz tot Velsen-Zuid: Noord-Hollandse clubs op trainingskamp

Ajax, AZ en FC Volendam zijn vandaag in het vliegtuig gestapt voor een trainingskamp in warmere oorden. Van de Noord-Hollandse clubs blijft alleen Telstar in Nederland. 

Ajax op trainingskamp in Portugal - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

AZ

De Alkmaarders verblijven de komende dagen in Marbella. In de Spaanse kustplaats staat er zaterdag een oefenwedstrijd gepland tegen de Duitse grootmacht Borussia Dortmund. De Duitsers staan vijfde in de Bundesliga.

Er lijkt een einde te komen aan de samenwerking tussen Djordje Mihailovic en AZ. De club laat weten dat de aanvallende middenvelder de ruimte krijgt om een transfer af te ronden.

In totaal 28 spelers stapten vandaag in het vliegtuig. De jeugdige keepers Tristan Kuijsten en Kiyani Zeggen gaan voor het eerst met AZ mee op trainingskamp. Ook jeugdspelers Dave Kwakman, Kees Smit en Jayden Addai behoren bij de selectie.

AZ hervat de eredivisie op zaterdag 13 januari met een uitwedstrijd tegen FC Twente.

Ajax

Ajax gaat naar het Spaanse Cádiz van 2 tot 7 januari. Zondag speelt de ploeg van John van 't Schip een oefenwedstrijd tegen het Duitse Hannover 96. Dat team speelt in de tweede Bundesliga en staat momenteel op een achtste plaats. 

Georges Mikautadze krijgt de ruimte om een transfer te maken en gaat niet mee op trainingskamp. Branco van den Boomen, Sivert Mannsverk en Silvano Vos zijn geblesseerd en reizen niet mee naar Cádiz.

Een vertrek van Gerónimo Rulli behoort ook tot de mogelijkheden. De Argentijnse doelman is na zijn blessure niet meer de eerste keus voor de positie onder de lat bij Ajax. De talenten Jaydon Banel, Gabriel Misehouy, Tom de Graaff, Julian Brandes, Oualid Agougil en Amourricho van Axel Dongen gaan ook met Ajax op trainingskamp.

Ajax begint aan de tweede helft van de competitie op zondag 14 januari. Dan spelen de Amsterdammers uit tegen Go Ahead Eagles.

Tekst loopt door onder Tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

FC Volendam


FC Volendam stapte vanochtend in het vliegtuig naar het Turkse Belek. Voor de ploeg van Regilio Simons en Michael Dingsdag staan er twee oefenwedstrijden gepland. Vrijdag speelt Volendam tegen Partizani Tirana en drie dagen later is FC Winterthur de tegenstander. Op dinsdag 9 januari vliegt de ploeg weer terug naar Volendam. 

Bij de Volendammers is Lequincio Zeefuik vanwege medische redenen niet op het vliegtuig gestapt. Volendam overweegt nog om hem later in te vliegen.

Jong Volendam-speler Mika van der Horst is wel met de Volendam-selectie meegereisd. Het 18-jarige talent uit Marken mag zich in de kijker speler bij het trainersduo Simons/Dingsdag.

Op zondag 14 januari vervolgt FC Volendam de competitie. Dan spelen ze thuis tegen Almere City FC.

 

Telstar

Telstar gaat niet op trainingskamp. Voor de mannen van Mike Snoei stond vandaag de eerste training van het nieuwe jaar gepland. Zaterdag oefent Telstar in het Telstar Stadion tegen tweede divisionist Koninklijke HFC. 

Vrijdag 12 januari hervat Telstar de eerste divisie. Dan speelt Telstar thuis tegen Jong AZ.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52