Ga naar Content

Jongeren bekogelen voorbijgangers en agenten met vuurwerk in Poelenburg

In de Zaandamse wijk Poelenburg zijn gisteravond in totaal dertien jongeren aanhouden die voor overlast zorgden. Zij bestookten auto's, voorbijgangers en agenten met vuurwerk. 

Foto: Inter Visual Studio

De politie laat weten dat er rond 18.30 uur meldingen binnenkwamen over jongeren die voorbijgangers en auto's bestookten met vuurwerk. "Daarnaast verrichte de groep van ongeveer 30 jongeren vernielingen en stichtte ze brand."

"Toegesnelde agenten werden bekogeld met zwaar vuurwerk door de groep", zegt de politie. Waarna de Mobiele Eenheid ingezet, waarna de brandweer kon beginnen met blussen. De politie laat weten dat daar zeven minderjarige Zaandammers, tussen de 14 en 19 jaar zijn aangehouden. 

Tekst gaat door onder de foto's 

Later op de avond, na 23.00 uur, werd het weer onrustig en werden er voorbijgangers, agenten en een politiewagen opnieuw bekogeld met vuurwerk. De politie laat weten dat hier zes Zaandammers van 15 en 16 jaar zijn aangehouden. 

Alle dertien jongeren zijn aangehouden op verdenking van samenscholing en het deelnemen aan ongeregeldheden. Ze mochten in de loop van de nacht weer naar huis. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]