Ga naar Content

Bijna vierhonderd demonstranten aangehouden na blokkade A10

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat er ongeveer vierhonderd demonstranten zijn aangehouden na de blokkade op de A10. Bijna allemaal zijn ze in bussen vervoerd naar Noord en zonder ID-controle weggestuurd.

Zeven demonstranten zitten nog wel vast. Zij horen bij een groep van twintig mensen die verdacht worden van het opzettelijk veroorzaken van gevaar op de weg. Naar de dertien andere verdachten wordt nog gezocht.

Volgens het OM zijn de meeste demonstranten die van de snelweg werden gehaald weer weggestuurd en worden zij niet vervolgd. Het gebrek aan capaciteit bij de politie en het feit dat het om vreedzame demonstranten gaat, speelt volgens de woordvoerder een belangrijke rol. 

Blokkade

Extinction Rebellion heeft vandaag een klimaatdemonstratie bij het voormalige ING-kantoor langs de A10 Zuid gehouden. Hierdoor is de A10 Zuid van 12.30 tot ongeveer 19.30 uur afgesloten geweest. Ondanks dat het de demonstranten is verboden om de A10 te blokkeren, heeft de groep dit toch gedaan. 

De ontruiming is rustig en zonder incidenten verlopen. Een enkeling moest worden afgevoerd met een brancard omdat die niet wilde meelopen met de politie. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]