Ga naar Content

Zwaargewonde man in huis Tuitjenhorn nog niet aanspreekbaar

Er is nog veel onduidelijk over het vermeende 'familiedrama' in Tuitjenhorn. In een woning werd zaterdag het levenloze lichaam van een 68-jarige vrouw gevonden. Een man (71) is zwaargewond, en daarom nog niet verhoord over wat daar is gebeurd die dag, zo laat een woordvoerder weten. De politie gaf kort na de vondst van het tweetal aan dat ze vermoedde dat er sprake was van een 'familiedrama'.

Tuitjenhorn, familiedrama - Foto: Inter Visual Studio

Het lichaam van de vrouw en de zwaargewonde man werden zaterdagavond gevonden in een woning aan de Ligthof, een vakantiepark in Tuitjenhorn waar permanente bewoning wordt toegestaan. De politie gaf aan dat 'eerste bevindingen wezen op geweld in de huiselijke kring'.

Of dat inhoudt dat de man de vrouw - een gepensioneerd echtpaar, aldus het Noordhollands Dagblad - iets heeft aangedaan, of andersom, of dat er nog een derde bij betrokken is, kan de politie nog niet zeggen. Wel meldde ze afgelopen weekend op X (het voormalige Twitter) dat 'de omgeving niet hoeft te vrezen'. Dat suggereert dat er geen derde bij betrokken zou zijn. Telefonisch kan de politie niet aangeven waarom ze uitgaat van een familiedrama.

Er wordt door de politie nog steeds ter plaatse onderzoek gedaan. De 71-jarige man zou de voorzitter van de vereniging van eigenaren van het vakantiepark zijn.

Niet aanspreekbaar

De zwaargewonde man ligt nog in het ziekenhuis. De politie laat weten dat ze nog niet met hem heeft kunnen spreken. "Zijn situatie laat het nog niet toe", zegt een woordvoerder. "Hij is niet aanspreekbaar. De eerste prioriteit is nu dat de zorg naar hem gaat."

Ze kan daarom ook nog geen uitspraak doen over eventuele verdenkingen richting de man.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play