Ga naar Content

'Chaos en bende' in buitenbad Warder: "Ik kan er niet van slapen"

Harry Arzoni, al ruim 50 jaar als vrijwilliger betrokken bij het buitenbad in Warder, luidt de noodklok. Door het extreem hoge water in het Markermeer loopt troep het zwembad in en richt een ravage aan. "Al het werk van al die jaren is naar de klote", verzucht Harry. "Ik kan er niet van slapen."

Schade zwembad - Foto: Eigen foto

Harry kan van verdriet en boosheid nauwelijks benoemen wat er allemaal mis is. "Het water komt onder de tegels en daardoor verzakt alles. Overal ligt er troep en de riolering raakt verstopt. Het is een complete chaos en bende." 

Uniek bad

Het herstellen van alle schade gaat duizenden euro's kosten. Geld dat er niet is. Harry richt zich daaro op de gemeente Edam-Volendam en het hoogheemraadschap. "Miljoenen kost de dijkverzwaring, dan mag je eigenlijk toch wel verwachten dat er voor bescherming van dit unieke zwembad wel wat geld vrijgemaakt kan worden", aldus Harry.

Tekst gaat door onder de foto.

Het water kruipt on de tegels en veroorzaakt verzakkingen. - Foto: Eigen foto

Het is niet voor het eerst dat het zwembad te maken heeft met wateroverlast. Maar het komt volgens Harry nu wel heel vaak voor.

"Vroeger gebeurde dat misschien een keer in de tien jaar. Nu om de haverklap." Harry doet daarom beroep op de autoriteiten. Een oud-raadslid heeft zich al gemeld om Harry te helpen. "Zoiets moois waar in de zomer zoveel mensen plezier van hebben, dat mag toch niet verdwijnen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]