Ga naar Content

Politie vindt 100 kilo illegaal vuurwerk: "Levensgevaarlijk en ontoelaatbaar"

In de Haarlemse wijk Meerwijk is woensdag een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk ontdekt in een garagebox. Op diezelfde plek werd ook een partij nep-UGG's (damesschoenen, red) aangetroffen. Burgemeester Wienen noemt het illegale vuurwerk 'levensgevaarlijk en ontoelaatbaar'.

Foto: Adobe Stock

De politie en de gemeente Haarlem controleerden woensdag meerdere garageboxen aan de Baron de Coubertinstraat, de Zamenhofstraat en de Jean Paul Sartrestraat. De actie richtte zich op illegaal vuurwerk, drugs, wietkwekerijen en illegale bewoning. Daarbij werden ook speurhonden ingezet.

Enorme schade

In totaal werden twintig garageboxen geopend. In één van de boxen in de Zamenhofstraat lag ongeveer 100 kilogram illegaal vuurwerk. Burgemeester Wienen zegt in een verklaring: "Vuurwerkopslag in een garagebox is levensgevaarlijk en ontoelaatbaar. Wanneer zo'n partij vuurwerk ontploft, kan dit enorme schade tot gevolg hebben."

Een politiewoordvoerder meldt dat er geen aanhoudingen zijn verricht. De vermoedelijk eigenaar van het illegale vuurwerk moet zich wel melden op het politiebureau om tekst en uitleg te geven.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]