Ajax Vrouwen winnen van Bayern München en zetten grote stap richting knock-outfase

Meer dan 20.000 toeschouwers zagen de Ajax Vrouwen vanavond verrassend winnen van Bayern München Vrouwen in de groepsfase van de Champions League. In de Johan Cruijff Arena versloeg een sterk Ajax de kampioen van Duitsland met 1-0. Door deze overwinning staat Ajax nu bovenin groep C.

Na het knappe gelijkspel van vorige week in München begint Ajax vanavond vol durf aan de eerste helft. Regelmatig wordt een Duitse het bos in gestuurd. De eerste grote kans is dan ook voor Ajax na vijf minuten. Maar het schot van Romée Leuchter, nadat ze sterk naar binnen kapt, vliegt over.

Ajax is sterk in duels en geeft daardoor weinig kansen weg. Zelf creëren ze er wel een aantal. In minuut negentien knalt Weerden de bal vanaf een meter of twintig op de lat. Maar in de veertigste minuut zag het publiek in de Johan Cruijff Arena misschien wel de mooiste kans. Het zestienjarige talent Lily Yohannes krijgt de bal terug van Leuchter, nadat ze de aanval zelf opzette door op de middellijn fraai bij haar tegenstander weg te draaien. Het schot van Yohannes vliegt net over.

Vlak voor rust krijgt het publiek in de Johan Cruijff Arena waarvoor ze zijn gekomen als Romée Leuchter de diepte in wordt gestuurd door Nadine Noordam. Net voorbij de zestien schiet ze zonder twijfel de bal de lange hoek in. Het is het eerste doelpunt van de aanvaller in de Champions League.

Spanning na rust

Na rust kreeg Ajax kansen om de score te verdubbelen, maar werd ook de kampioen uit Duitsland gevaarlijk. In de 57e minuut scheerde een afstandsschot van Zadrazil rakelings langs het Amsterdamse doel.

In de laatste twintig minuten zette Bayern aan om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Dat leidde tot een aantal hachelijke momenten en scrimmages in het strafschopgebied waarbij Ajax een aantal keer goed weg kwam. Tot diep in blessuretijd hield het publiek de adem in, maar uiteindelijk slaagde Ajax erin de nul te behouden.

Door de overwinning verovert Ajax de eerste plaats in groep C. Op 24 januari speelt Ajax de uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germaint en 30 januari ontvangt ze AS Roma in de Johan Cruijff Arena.