Ga naar Content
Noord-Holland

Nieuw CAO-overleg reiniging vrijdag

12 mei 2010, 11.12 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM Er komt voorlopig nog geen einde aan de groeiende afvalbergen in Amsterdam. De onderhandelingen over een nieuwe CAO voor gemeenteambtenaren worden pas vrijdag weer voortgezet.

Stakende medewerkers van de Amsterdamse gemeentereiniging hebben dinsdagavond voor een nieuw overleg tussen bonden en werkgevers actie gevoerd voor een snelle oplossing van het CAO-conflict. Dit overleg leverde nog niets op.
Honderden schoonmakers verzamelden zich voor de deur van een hotel naast Amsterdam CS om de onderhandelaars verder onder druk te zetten. Dat deden ze eerder al door de staking te verlengen met een week. Ondernemers aan het Damrak zijn woensdagmorgen zelf begonnen om al het vuil bij elkaar te vegen. De bedoeling is om al het vuilnis op een hoop te vegen, goed zichtbaar voor de gemeente Amsterdam.
Toch drukte bij Afval Energiebedrijf
De afvalverwerking bij het Afval Energiebedrijf in Amsterdam (AEB) gaat intussen gewoon door. Terwijl de stad op een aantal plekken bezaaid ligt met bergen afval, betekent dit allerminst dat de medewerkers van de gemeentelijke afvalverwerkingdienst niets te doen hebben of weinig afval aangeleverd krijgen.
Er komt vijftien procent minder afval binnen dan normaal, maar er wordt gewoon gewerkt. Er komt nog steeds afval van bedrijven en burgers uit omringende gemeenten binnen. Het AEB zet afval om in elektriciteit en warmte en haalt er waardevolle metalen en grondstoffen uit. Ondernemers vegen het Damrak schoon Vuilnismannen staken een week langer Vuil stapelt zich op in Amsterdam