Ga naar Content

Brand zorgt voor veel schade aan bedrijfspand in Zwaag

In een bedrijfsverzamelgebouw aan De Corantijn in Zwaag is vannacht rond 2.30 uur brand uitgebroken. De brandweer kwam met veel wagens naar het bedrijfspand, na een paar uur blussen was het vuur rond 6.00 uur onder controle. 

Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

De brandweer zette, naast brandweerwagens, ook een hoogwerker in om de uitslaande brand te blussen en wist te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar omliggende gebouwen. "Er was open water vlakbij", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. "Er is een grote waterslang over de weg gelegd om daarmee te blussen."

"Het vuur was vrij snel onder controle, maar binnen was er nog een gaslek dat enige tijd aandacht vroeg", zegt de woordvoerder. Daardoor duurde het enige tijd voor het sein brand meester gegeven kon worden.

Schade

De woordvoerder laat weten dat de brand vooral voor schade heeft gezorgd bij een van de units in het bedrijfspand. "Het gaat om een bedrijf in autowrapping", zegt hij. "Binnen hebben veel verschillende dingen in brand gestaan, maar er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen." In andere units van het pand is ook veel rook terechtgekomen. "Daar is waarschijnlijk rookschade." Er is niemand gewond geraakt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. 

Nadat het vuur onder controle was heeft de brandweer de andere delen van het bedrijfspand gecontroleerd en geventileerd. Ook moest het vuur nog enige tijd worden nageblust. Rond 7.30 uur gingen de laatste brandweermensen terug naar de kazerne. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]