Ga naar Content

Gerelateerde videos

Besties: Tussen Carmen en Tijs is er liefde, maar geen seksuele liefde

Thijs Tjaden (58) uit Bennebroek is al 44 jaar de beste vriend van Carmen Westerkamp (58). Zij zijn het bewijs dat een vriendschap tussen man en vrouw mogelijk is. Volgens Thijs is er nooit iets seksueels tussen hen geweest. Wel liefde, maar geen seksuele liefde. Als 14-jarigen ontmoeten Carmen en Thijs elkaar op de Molenplas in Haarlem waar zij surfden met een grote vriendenclub. "Het klikte gewoon en het was gelijk lachen, maar ook meteen duidelijk dat het een vriendschap is", aldus Carmen.

Er zijn nauwelijks foto's van Carmen en Thijs samen - Foto: NH Nieuws

Helaas heeft de buitenwereld soms moeite met hun vriendschap. Toen Thijs een relatie kreeg, was zijn vriendin stikjaloers. "Zij wilde niet dat ik Carmen nog zag en ik moest tussen hen kiezen. Ik zie nog zo voor mij dat ik Carmen een afscheidsbrief gaf en zij in tranen uitbarstte. Zij snapte niet waarom wij elkaar niet meer konden zien, omdat wij alleen maar goede vrienden zijn," vertelt Thijs. "Toen die relatie na negen jaar uitging, zat hij diezelfde avond weer bij mij", vult Carmen aan. Sindsdien laten zij niemand meer tussen hun vriendschap komen.

Foto:

"Thijs is een labrador", vertelt Carmen, "altijd lief en aardig. Je gooit een bal en hij komt weer terug." Lachend beaamt Thijs dat de kwispelende labrador zijn geuzennaam is. Tussen de vrienden is er ook nooit ruzie geweest. "Dat is ook wel mijn ding", verklaart Thijs, "daar komt die labrador weer de hoek om kijken."

Wie is jouw bestie?

Op Facebook hebben wij honderden vrienden, maar er is maar één Bestie: je allerbeste vriend of vriendin op wie je altijd kunt rekenen, met wie je onbedaarlijk kunt lachen, lief en leed deelt en bij wie je geheimen veilig zijn.

Aanmelden of reageren? Stuur een mail naar [email protected]