Start van hoofdcontent

Uitgeest

nl

Besties: Jan woont samen met drie zussen, maar sommigen denken dat hij drie vrouwen heeft

5 december 2023, 19.00 uur · Door Isabella Prins

In hun ouderlijk huis in Uitgeest wonen de drie zussen Ans (67), José (66) en Marijke (61) samen met hun broer Jan (71). Drie anderen uit het gezin zijn wel uitgevlogen, maar volgens Ans is het zo gelopen en zit het in de genen, want meer familieleden zijn bij elkaar blijven wonen.

het ouderlijk huis van de zussen en broer in Uitgeest - Foto: NH Nieuws

Er zijn verkeringen op hun pad gekomen, maar dat komt en gaat. Jan geeft toe dat hij het soms lastig vindt met drie zussen: "Dan willen zij nieuwe stoelen, terwijl die eigenlijk nog goed zijn."

"Er wordt veel gediscussieerd", vult Ans aan, "met vier personen doen wij dat volop, maar wij komen er altijd uit." Ans is ook de 'baas' in huis. Zij heeft tot het laatst voor moeder gezorgd en doet alle huishoudelijke taken. Dit keer bakt zij patat voor de lunch.

Ans zorgt elke dag voor het eten - Foto: NH Nieuws

José had er vroeger niet aan moeten denken om met Jan op vakantie te gaan en nu doen ze juist heel veel samen. Wanneer Jan op stap is met zijn zussen denken mensen wel eens dat hij meerdere vrouwen heeft, maar die helpt hij snel uit de droom. "Wij hebben het goed met elkaar", vertelt José, "ik zou niet anders meer willen en alleen als de prins op het witte paard voorbij komt verlaat ik misschien dit fort."

Wie is jouw bestie?

Op Facebook hebben wij honderden vrienden, maar er is maar één Bestie: je allerbeste vriend of vriendin op wie je altijd kunt rekenen, met wie je onbedaarlijk kunt lachen, lief en leed deelt en bij wie je geheimen veilig zijn.

Aanmelden of reageren? Stuur een mail naar [email protected]