Ga naar Content

176 kinderen uit arme gezinnen verrast met sintcadeau in Hilversum

Sinterklaas vieren is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Hilversum worden daarom cadeaus uitgedeeld aan kinderen uit gezinnen die zelden een uitje hebben of een cadeau krijgen. Stichting Present en de gemeente Hilversum hebben de handen ineen geslagen om een onvergetelijke dag te organiseren voor deze 176 kinderen.

Sinterklaas in Hilversum - NH Nieuws

Stichting Present hoopt dat de sinterklaasactie zorgt voor verbinding, tussen mensen die kunnen geven en mensen die een cadeautje kunnen gebruiken. Afgelopen weken heeft de stichting zoveel mogelijk cadeaus ingezameld. 

Moeilijke situatie 

"Het is voor die kinderen, waar Sinterklaas niet thuis komt, om hun naar de bioscoop te krijgen en daar te verrassen met een sinterklaasfeest", aldus Miranda Hoff van Stichting Present. De kinderen die komen, groeien op in gezinnen met een moeilijke financiële situatie en waar bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van de Voedselbank.

De kinderen krijgen niet alleen een cadeau, maar ook een bioscoopuitje van de gemeente Hilversum. "Ik vind het zo bijzonder om te zien dat er zoveel mensen zijn die ook andere kinderen blij willen maken. Daar word ik zelf ook blij van!" 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]