Ga naar Content

Hilversumse kinderen omgekomen bij aanrijding met spookrijder

Bij een aanrijding met een spookrijder zijn gisteravond rond 22.00 uur op de A1 bij knooppunt Hoevelaken in Amersfoort drie mensen om het leven gekomen. Onder de dodelijke slachtoffers zijn twee kinderen van 12 en 14 jaar oud uit Hilversum.

Foto:

De ouders van de kinderen raakten zwaargewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De politie meldt dat zij in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis liggen. Zij zijn wel stabiel.  

De spookrijder zelf, een 19-jarige man uit Roemenië, is na de frontale klap aan zijn verwondingen overleden. Het is onduidelijk waarom de man tegen het verkeer inreed. De politie heeft niet meer met de man kunnen spreken. "Verschillende getuigen hebben wel wat kunnen vertellen, maar niet specifiek over het gedrag van de man uit Roemenië", zegt de politie tegen de NOS

De burgemeester van Hilversum, Gerhard van den Top, spreekt op Facebook van een vreselijk ongeluk. "In gedachten bij de ouders die deze nachtmerrie meemaken. En bij familie, klasgenoten en andere dierbaren", schrijft hij. 

Slachtofferhulp 

Gisteravond rond 22.00 uur kwamen de eerste meldingen binnen van een ernstig ongeluk. De 19-jarige man bleek met zijn auto frontaal op een toekomende auto gebotst te zijn. 

Er zijn veel hulpdiensten ter plaatse gekomen en de snelweg werd in beide richtingen afgesloten. Omstanders hebben ook hulp geboden. "Je ziet vaak dat berichten over mensen die gaan filmen of selfies gaan maken", zegt de woordvoerder van de politie tegen de NOS. "We hebben nu een aantal mensen gesproken die zeer ontdaan waren, maar die wel het maximale gedaan hebben om mensen te redden, door ze uit de auto te halen en levensreddende handelingen te verrichten."

De politie raadt getuigen van het ongeluk aan contact te zoeken met slachtofferhulp. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren en is op zoek naar dashcambeelden. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]