Ga naar Content

Auto te water na botsing in Andijk: automobilisten en honden met de schrik vrij

Aan de Gedeputeerde Laanweg in Andijk zijn vanmiddag twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen. Een van de auto's is hierbij in de naastgelegen sloot terechtgekomen. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

Een auto belandde na een ongeluk in de sloot - Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Het ongeluk gebeurde vanmiddag rond 13.30 uur, ter hoogte van de Gerrit de Vriesweg. Wat de precieze oorzaak is van het incident, is nog onduidelijk. Maar vermoedelijk heeft één van de voertuigen een voorrangsfout gemaakt.

Erg geschrokken

Verschillende hulpdiensten zijn opgeroepen om de slachtoffers bij te staan. Eén auto kwam na de botsing in een sloot terecht. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er niemand gewond is geraakt bij het ongeluk, of mee naar het ziekenhuis hoefde voor een controle. Ook meerdere honden, die in een van de voertuigen zaten, zijn ongedeerd. Zij zouden volgens de woordvoerder, net als de twee bestuurders, wel erg geschrokken zijn.

Beide voertuigen hebben fikse schade opgelopen door de botsing. Op de kruising tussen de Gedeputeerde Laanweg en Gerrit de Vriesweg ligt een behoorlijk aantal brokstukken. Een bergingsbedrijf neemt de twee auto's mee.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]