Ga naar Content

Basgitarist kapot na brutale inbraak: drie dierbare instrumenten gestolen

Basgitarist Hans Dubbelaar is er kapot van. Vlak voor het weekend namen inbrekers drie dierbare gitaren weg uit zijn woning. De klap komt extra hard aan omdat Hans net weer opkrabbelt na een ernstige hersenbloeding. "Ik begon net weer een beetje te spelen, overkomt me dit", vertelt hij aangeslagen. 

Hans Dubbelaar met één van zijn dierbare instrumenten, nu gestolen - Foto: Hans Dubbelaar

Naast de gitaren werd nog een hele partij randapparatuur en microfoonstandaards door de inbrekers meegenomen. De spullen zijn van de band Workmates, waar Hans tot hij plotseling moest stoppen met spelen in baste. "De spullen stonden altijd in de bunker in IJmuiden waar we ook oefenden", vertelt Hans. "Maar daar konden ze niet blijven dus zei ik: zet ze maar bij mij neer, ik heb toch een kamer over. En nu is alles weg, het is verschrikkelijk." 

Emotionele waarde

Alles bij elkaar loopt de waarde van de spullen in de duizenden euro's, maar veel erger vindt Hans de emotionele waarde. "Het zijn stuk voor stuk instrumenten met een verhaal", zegt hij.

"Het zijn instrumenten met een verhaal; een van die gitaren bespeel ik al meer dan veertig jaar"

Hans Dubbelaar, gedupeerd basgitarist

"Een van die basgitaren bespeel ik al sinds mijn zestiende, die heb ik al meer dan veertig jaar", terwijl hij hoorbaar zijn tranen wegslikt. Hij wil ons niet op beeld te woord staan omdat het hem teveel aangrijpt. "Ik kan het allemaal niet aan. Ik overzie het niet meer, een interview voor camera zou echt teveel worden.''

Een van de monitorboxen die werd weggenomen - Foto: Hans Dubbelaar

Hans zit er compleet doorheen na de inbraak in zijn woning. Hij kampt met ernstige gezondheidsproblemen. Als gevolg van een hersenbloeding raakte hij gedeeltelijk verlamd waardoor gitaarspelen lange tijd onmogelijk was. Sinds kort probeerde hij die draad weer op te pakken. Hans: "Ik ben bezig mijn hand en arm zo te trainen dat ik weer een beetje spelen kan, maar dat gaat heel langzaam".

Hoop

Hans hoopt dat de instrumenten in muziekcircuit opduiken en herkend worden. Hij roept iedereen op die iets aangeboden krijgt dat voorkomt op de lijst van gestolen spullen (zie gekleurde inzet en foto's), alarm te slaan en de politie te bellen. Hij vreest echter dat de buit al gevlogen is.

"Waarschijnlijk zijn ze al in het buitenland, dan zie je ze nooit meer terug." De waarde wordt mogelijk voor een deel door de verzekering gedekt. "Maar mijn gitaren heb ik daar niet mee terug", zegt Hans.

Dit werd op vrijdag 24 november gestolen uit de woning van Hans Dubbelaar:
- Fender Precision met Telecaster hals
- Ibanez akoestische basgitaar
- Een merkloze shortscale bas  
- Een kleine EBS versterker
- Een monitorbox
- Een tas vol microfoonstatieven
- Een mengtafel
- Een powerversterker

Heeft u tips met betrekking tot de gestolen apparatuur van Hans Dubbelaar, neemt u dan contact op met de politie of stuur een bericht naar de tiplijn van NH Media (06-30093003).

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]