Ga naar Content

Brace van hond Bindi spoorloos: 'zonder kan z'n spier verder scheuren'

De 13-jarige hond Bindi moet het al dagen stellen zonder de brace die hij normaal gesproken om zijn rechterachterpoot draagt. Het hulpmiddel helpt de langharige kruising bij het lopen en voorkomt bovendien dat zijn onlangs opgelopen blessure, een gescheurde kruisband, erger wordt. Baasje Rieta (75) zoekt inmiddels stad en land af naar de brace, maar tot op heden lijkt 'ie van de aardbodem verdwenen. 

Zonder brace loopt Bindi het risico dat de kruisband verder afscheurt - NH Nieuws

"Ik hoorde 'm luidkeels gillen, hij deed geen stap meer"

Rieta van Zweeden-Michel, baasje Bindi

Het is een paar maanden geleden als het tijdens het uitlaten van Bindi, op hun veste stek nabij het kleine strand van IJmuiden, helemaal verkeerd gaat. "Hij liep hier lekker achter op het veld", zo herinnert Rieta zich nog goed. "En opeens hoorde ik hem luidkeels gillen. Daar lag 'ie en hij deed geen stap meer." 

Te oud om te opereren

Een dierenambulance moet eraan te pas komen om Bindi bij de dierenarts te krijgen. Die ziet vervolgens al snel dat de kruisband van de rechterachterpoot gescheurd is. Aangezien de viervoeter al behoorlijk op leeftijd is, kiest zijn baasje ervoor 'm niet te opereren. "Dan zou 'ie onder narcose moeten", legt Rieta uit. "Moet 'ie misschien een paar maanden in een bench. Dit is waarschijnlijk toch zijn laatste levensjaar. Dat moet wel een beetje leuk zijn."

Een brace om de rechterachterpoot blijkt een prima alternatief waar Bindi probleemloos mee uit de voeten kan. Maar sinds een paar dagen is het hulpmiddel spoorloos. Bijkomend probleem is dat Rieta's geheugen haar soms in de steek laat en ze zich niet kan herinneren sinds wanneer de brace precies is vermist. Óf Bindi is 'm ergens buiten verloren óf hij ligt toch ergens thuis. Een grondige zoektocht leverde echter niks op. "Maar ja, ik heb een kleinzoon van vier", verzucht Rieta. "Die kan bij wijze van spreken een boterham in het videoapparaat stoppen, dus..."

Risico's zonder brace

Ondertussen loopt Bindi zonder brace behoorlijke risico's, speels als 'ie is en soms gewoon sprintjes trekt op het strand. "Dat kan de kruisband verder doen afscheuren", zegt Rieta. Zaak dus dat de brace zo snel mogelijk boven water komt. Rieta hoopt stiekem dat iemand 'm ergens op het strand vindt. Mocht dat inderdaad het geval zijn, kan het hulpmiddel worden afgegeven bij de Dierenambulance van Velsen. 

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]