Start van hoofdcontent

Hoorn

nl

Laatste stemmers in Hoorn: opnieuw nachtwerk voor tellers?

23 november 2023, 00.27 uur · Aangepast 23 november 2023, 09.53 uur · Door Liza Trap

Bij het gemeentehuis in Hoorn hebben de laatste inwoners hun stem uitgebracht. "Als ik op het laatste moment kom, kan ik zo doorlopen", zegt Richtje Bakker, een van de laatste stemmers. "Het wordt nog spannend!"

Laatste stemmers in Hoorn - NH Nieuws

De hele dag hebben mensen hun stem uit kunnen brengen. "Nu heb ik op Nieuw Sociaal Contract gestemd, op een vrouw. Ik kom uit een CDA-nest, maar Omtzigt heeft de toeslagenaffaire aan de kaak gesteld en hij heeft zijn sporen verdiend", zegt Bakker. 

In totaal hebben de twee stembureaus op het gemeentehuis in Hoorn iets meer dan duizend stemmen binnen. "Dat is alleen nog maar het gemeentehuis, er zijn nog veel meer andere locaties in Hoorn", zegt Maarten Hömann, voorzitter van het stembureau.

Geen nachtwerk 

Hömann: "Het is iets minder druk dan in maart, maar het liep goed door." Tijdens de Provinciale Statenverkiezingen liep het stemmen tellen zo uit de hand dat de vrijwilligers van de stembureaus pas diep in de nacht klaar waren. "Het zal tegen half één worden. Vandaag wordt er alleen op lijstniveau geteld, morgen de kandidaten." Dat zal dus een hoop werk schelen.