Ga naar Content

Huizen zet plan voor natuurspeelbos door na eerdere bezwaren van de buurt

Huizen gaat door met haar plannen om een natuurspeelbos aan te leggen aan de rand van de gemeente, in het gebied Sijsjesberg. Dat plan ligt er al langer, maar werd eerder door de rechter tegengehouden na bezwaren van buurtbewoners. Een extern bureau gaat nu kijken hoe de gemeente het natuurspeelbos toch voor elkaar kan krijgen, zodat het binnen alle regels past. 

Foto ter illustratie - Foto: Adobe Stock

Het natuurspeelbos moet komen op een stuk natuur van het Goois Natuurreservaat, dat het Huizer plan ondersteund. Sterker nog: het plan komt van de gemeente Huizen, maar het Goois Natuurreservaat zal het speelbos aanleggen en beheren.

Het zou ook niet het eerste natuurspeelbos van de regio zijn: het Goois Natuurreservaat heeft onder andere al het Larense speelbos 't Laer.

Eerder veel bezwaar

Het plan voor het natuurspeelbos ligt al langer op tafel. Eerder stapten een aantal buurtbewoners naar de rechter. Ze vonden dat het speelbos niet paste op de beoogde plek en vrezen veel verkeers- en parkeeroverlast. 

Lees ook

De rechter stelde de buurt in het gelijk en stuurde de gemeente terug naar de tekentafel. Dat is nu gebeurd. Huizen vindt het gebied Sijsjesberg nog steeds de beste plek voor het aanleggen van een natuurspeelbos. Naar de verkeers- en parkeerzorgen is uitgebreid gekeken. 

Het is aan het Goois Natuurreservaat om nu een nieuwe vergunning aan te vragen, die de gemeente Huizen vervolgens zal verlenen. Vanzelfsprekend kunnen tegenstanders eventueel weer bezwaar maken. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]