Ga naar Content

Gerelateerde videos

Besties Fred en Hans hebben dezelfde passie: klassieke brommers

Een passie voor klassieke brommers bracht Fred Swager (72) uit Noord-Scharwoude en Hans Kunst (63) uit Zuid-Scharwoude bij elkaar. Beide mannen rijden Honda en dat schept een band. Als Hans een Kreidler of Zündapp had gereden was het nooit tot een vriendschap gekomen, grappen ze in het televisieprogramma Besties.

Fred en Hans vinden hun eigen brommer de mooiste - Foto: NH Nieuws

Fred heeft een felrode brommer, terwijl die van Hans zilveren accenten heeft. "Die van mij vind ik mooier met die lijnen en gebogen spatborden", zegt Hans. "Die van jou is ook mooi hoor", vergoelijkt Hans, maar volgens Fred liegt hij dat hij barst. "Samen toeren is zoveel leuker dan alleen, dan rijden wij naar het IJsselmeer en bovenop de dijk staat een bankie waar wij lekker kunnen ouwehoeren", aldus Hans.

Hans en Fred bij het drie landen punt in Vaals - Foto: Fred Swager

Elk jaar gaan de vrienden op reis met de brommers. "Dat doe je niet zomaar met iedereen, een aantal dagen op elkaars lip zitten, maar met Hans klikt het gewoon, van het begin af aan", zegt Fred. "Natuurlijk rijden wij ook weleens verkeerd, soms wel drie, vier keer op een dag", vult Hans aan, "Dan draaien we om en we gaan weer verder. Er is nog nooit een onvertogen woord tussen ons gevallen."

Hans en Fred op vakantie - Foto: Fred Swager

Fred zorgt altijd voor de routes en Hans voor de accommodaties, maar slapen op 1 kamer doen zij niet meer, want volgens Hans praat Fred in zijn slaap en dat houdt hem wakker. 

Inmiddels zijn de brommers winterklaar gemaakt en zien de vrienden elkaar wat minder. Volgens Fred mist hij in die periode zowel het toeren als Hans, maar ze komen nog 's avonds bij elkaar over de vloer met hun vrouwen. 

Wie is jouw bestie?

Op Facebook hebben wij honderden vrienden, maar er is maar één Bestie: je allerbeste vriend of vriendin op wie je altijd kunt rekenen, met wie je onbedaarlijk kunt lachen, lief en leed deelt en bij wie je geheimen veilig zijn.

Aanmelden of reageren? Stuur een mail naar [email protected]